Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τρόπος επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους

Δημοτικό Σχολείο Μακρυγιάλου Πιερίας - Αρχική σελίδα | Facebook Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με αριθμ. 63314/ΓΔ4/26-5-2020 (ΦΕΚ 2026/Β) με θέμα: «Τρόπος επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίαςτους». Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου λειτουργούν ξανά τα σχολεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω της πανδημίας υπάρχουν νέοι κανόνες για την ασφάλεια των μαθητών.
Οι τάξεις τρίτη Γ, τετάρτη Δ και πέμπτη Ε θα λειτουργήσουν σε δύο τμήματα.
Θα χωριστούν  σε 2 μικρότερα τμήματα με αλφαβητική σειρά .Το ένα τμήμα παρακολουθεί μαθήματα Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή ενώ το άλλο Τρίτη και Πέμπτη.Την επόμενη βδομάδα ισχύει το αντίθετο. Οι μαθητές κάθονται μόνοι τους στα θρανία και σε απόσταση ενάμισι μέτρο από τον συμμαθητή τους.Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων, όπως μολύβια, ξύστρες, σβήστρες, μπογιές κ.α. Στα διαλείμματα δεν επιτρέπεται το παιχνίδι με μπάλες και άλλα αντικείμενα που ανταλλάζουν μεταξύ τους καθώς και οι πολύ κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις.
Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες!