Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θέατρο «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες»



Τα γουρουνάκια κουμπαράδες Η επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα που διοργανώνει το σχολείο μας θα είναι στις   
17 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Πέμπτη.
Θα παρακολουθήσουμε τη Θεατρική Παράσταση «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» του  Ευγένιου Τριβιζά στο θέατρο “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) Πλατεία Αριστοτέλους.

 
Τα «Γουρουνάκια κουμπαράδες» πίσω από τον φαινομενικά αθώο τίτλο τους κρύβουν αλήθειες καθοριστικές για τη διάπλαση των αθώων παιδικών και εφηβικών συνειδήσεων. Είναι μια διαχρονική και ταυτόχρονα εξαιρετικά επίκαιρη αλληγορία για τη δύναμη της φιλίας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος. Αν η φιλία στερέψει, αν το χρήμα κυριαρχήσει, η απληστία θα εξαπλωθεί σαν φονικός ιός στις καρδιές των ανθρώπων.    ΦΩΤΟγραφίες και Βίντεο παράστασης

 Ο Ευγένιος Τριβιζάς με το συγκεκριμένο έργο διεκδικεί μια θέση δίπλα στους μεγάλους παραμυθάδες της ιστορίας, από τον μακρινό Αίσωπο μέχρι τους αδερφούς Γκριμ και τον Τζέημς Θέρμπερ. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, εικαστικά – κοστούμια Πένης Ντάνη, χορογραφίες Αναστασίας Θεοφανίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά. Παίζουν οι ηθοποιοί : Ιωάννα Διαμαντίδου, Στέλιος Καλλιστράτης, Στέφανος Πίττας, Έλλη Σαρρή, Αθηνά Συκιώτη, Χρήστος Τσαβλίδης.

Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.

Ώρα αναχώρησης κανονικά 8:15  και επιστροφής13:30. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες όπως και ενημέρωση και για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου μας μπορείτε να ενημερώνεστε στο http://dimakryg.blogspot.gr/

Υπενθύμιση: Για την επικοινωνία σας με το σχολείο και την είσοδο σε αυτό για οποιοδήποτε λόγο παρακαλούμε να προσέρχεστε σε ώρα διαλείμματος ή να καλέσετε από πριν στο 2353041223.

  Το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες!